Rensa 300 saker – kök

300 saker kök

Så nu har vi kommit till boendets hjärta. Hur ser köket ut? Finns det mycket saker? Behöver du ta ut saker för att kunna ställa in saker? Är det trångt, rörigt eller mycket som bara står där utan att användas? Här fanns det mycket att ta bort under vårt projekt ”rensa 300 saker på 30 dagar”.

För ett halvår sedan hade jag nog inte tänkt att vi hade mycket onödiga saker i köket. Jo lite trångt har det väl varigt men inget över det normala. Men när vi tog oss an utmaningen så började vi titta på varje sak på ett helt nytt sätt och med nya ögon. Helt plötsligt insåg vi att det var väldigt mycket vi aldrig använde eller som vi hade dubletter/tripletter av. Väldigt inte minimalistiskt. Så under vår 30-dagarsutmaning (som egentligen är ett pågående projekt) så öppnade vi upp lådor och skåpsluckor och började rensa.

Hur mycket slevar, pastaslevar, stekspadar osv. har du? Vi hade fler än vi behövde. Totalt blev det 10 redskap som försvann 8 i plast och 2 i trä. Dock måste jag erkänna att vi köpte 4 nya i bambu som ser ut som plast – vi vill nämligen pastbanta vårt hem.
Så man kan säga att vi gick minus 6 redskap.

Skärbrädor… Vi hade inte direkt många men äger vi endast  3 st i trä, 1 stor, 1 mellan och 1 liten. Helt perfekt. Så tre skärbrädor fick lämna hemmet (två i trä).

Teskedar. Varför hade vi 16  vardagsteskedar för??? 12 försvann.

Sedan var det vinglas, martiniglas, plastbyttor, skålar koppar och mycket annat som försvann (allt finns inte på bilderna ovan).

minus  (minst) 74 saker i köket.

PS. hur många har kvar koppunderläggen till Höganäsmuggarna? Vi använde aldrig våra så de försvann. Ds.

Annonser

4 reaktioner på ”Rensa 300 saker – kök

 1. Ping: Rensa 300 saker – kläder | pryttelfritt
 2. Eller ja. Det är lite min egna tolkning då det är så tätt sammanhängande med hur vi behandlar miljön. Ser att du/ni gör detta av fler andra bra skäl. Oavsett- ska bli kul att följa vidare.

  Gilla

  • Kul att du gillar bloggen 🙂
   Men ja, vi har miljötänket oxå i bakhuvudet men jag har väl inte än fokuserat fullt ut på det än. Det kommer pö om pö men vi försöker redan nu plastbanta vårt hem!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s